OTSIKKO


Yritys
Esittely
Palvelut ja Hinnasto
Ohjeet omistajalle
Kuvat
Villatakit
Yhteystiedot

Tobias


ENNEN TRIMMAUSTA
  1. Koiran pitää olla rokotettu.
  2. Omistajan on ilmoitettava:
   • terveysongelmista (esim. epilepsia, sydänvika yms.);
   • syylistä, haavoista, arvista tai ihottumasta iholla;
   • mikäli koira on lähiaikana käynyt leikkauksessa;
   • jos koiralla allergia jollekin pesuaineelle (omat pesu- ja hoitoaineet mukaan)
   • jos koiralla on käyttäytymishäiriöitä.

  3. Koira pitää olla ulkoilutettu eikä sitä saa syöttää ainakin 2 tuntia ennen trimmausta.
  4. Nypittävää rotua ei saa pestä ennen nypitystä ainakin kahteen viikkoon.
   Kauneuskarvat tassuissa ja mahan alla voi huuhdella pahimmasta liasta pelkällä vedellä.
  5. Turkkirodulla takut pitää olla harjattu ja avattu (ei leikattu), muuten erikoisen hankalassa tapauksessa takkujen selvittämisestä peritään lisämaksu 20 % loppusummasta.
  6. Mikäli trimmauksen yhteydessä koira aiheuttaa ylimääräistä sotkua (pissaa, kakkaa, oksentaa yms.), siivouksesta peritään lisämaksu 10 – 20 €.
  7. Trimmaaminen ei onnistu, jos koiralla esiintyy seuraavia oireita, kuten oksentelu, ripuli, yskä, nuha yms. tai jos koiralla on juoksuaika.
  8. Jos jostakin syystä et pääse trimaukseen, ilmoita hyvissä aioin!
   Muussa tapauksessa trimmaajalla on oikeus veloittaa menetetystä ajasta.


TRIMMAUKSEN JÄLKEEN...

Suurin osa koirista pärjää trimmauksen jälkeen oikein hyvin ja nauttii elämästä.

Joskus kuitenkin tulee ongelmia.

Hämmennys

Kun koira on ollut koko ikänsä pitkässä turkissa, ja turkki syystä tai toisesta ajetaan alas, koirasta voi tuntua epämukavalta ja oudolta olla ”alasti”. Melko yleistä koirilla, jonka turkki on muutenkin takkuinen ja paksu, ajetaan ensimmäistä kertaa. Nolostuminen ilmenee siinä, että koira tutkii takapuolta, pyrkii istumaan, ei suostu kävelemään, joskus ulise ja vinkuu.

Tällaisessa tapauksessa omistajan on oltava reipas ja antaa koiralle paljon positiivista huomiota, kehua ja yrittää kiinnittää huomio muualle – leikkiin, ruokaan lenkkiin. Parasta, jos omistaja ei reagoi mitenkään, niin parin päivän päästä koiran käyttäytyminen normalisoituu. Ei missään tapauksessa saa voivotella tai sääliä koiraa, silloin stressi jää päälle, ja haitallinen käyttäytyminen pitkittyy.

Toimenpiteet
Säännöllinen trimmaus muutaman kuukauden välein sekä säännöllinen turkin hoito kotona (harjaus, takkujen poisto, pesu ja föönaus).

Korvien kutina

Kun korvan karvat nypitän harvoin, nypityksen jälkeen korvia kutittaa, ja koira ravistelee päätä.
Luppokorvaisilla koirilla voimakas pään ravistelu voi aiheuttaa hiusverisuonten katkeamista, minkä seurauksena korvat saattavat turvota.

Toimenpiteet
Korvien säännöllinen nyppiminen ja puhdistus. Korvan lehden sisäpuolelle (ei korva-aukkoon!!!) voi ruiskutta DERMACOOL sumutetta, se lieventää kutinaa ja rauhoittaa. Dermacoolia saa ostettua apteekista tai hyvin varustetusta eläinkaupasta.

Ihontulehdus

Koirilla, joita trimmataan säännöllisesti, ihontulehdukset ilmenevät hyvin harvoin. Mutta taas koirilla, jota trimmataan harvoin, ja joiden turkki on likainen ja mennyt huovalle, ihontulehduksen riski on suurempi.

Ihontulehduksen syitä:
-    iho ei pääse hengittämään paksun turkin alla ja on tulehtunut jo valmiiksi;
-    vastanypitty iho kutittaa, koira raavi itseään tai menee pyörimään nurmikkoon tai maahaan, mikä aiheuttaa infektion tartunnan;
-    iholla on hyönteisten puremia, joita koira pääse raapimaan tai koira saa tuoreita puremia;
-    auringon polton vaikutus;
-    elimistön toimintahäiriöt (viallinen ainevaihdunta, sairaudet, allergia, herkkä iho yms.). Jotkut häiriöt voivat johtua esim. väärästä ruokavaliosta.

Toimenpiteet
Säännöllinen trimmaus sekä turkin hoito trimmausten välissä (harjaus, takkujen poisto yms.)

Nypityksen jälkeen kannattaa seurata, ettei koira pääse raapimaan itseään. Kannattaa välttää suoraa aurinkoa, uimista ja maassa pyörimistä ainakin muutama päivä. Koiran peti ja makualusta pitää pestä sekä muuten puhdista paikat, missä koira yleensä makaa.

Kotona on hyvä olla Dermacool sumute tai K-Hex sprey, joita voi suihkuttaa iholle. Jos iho kuitenkin tulehtuu pahasti, on mentävä eläinlääkärille.

Kokenut trimmaaja yleensä näkee riskitapauksen ja osaa varoittaa omistajaa. Itse käsittelen tuollaisia koiria erikoisilla shampoilla ja hoitoaineilla, jotka rauhoittavat ärtymyksen sekä ehkäisevät tulehdukset (Vetriderm –tuotesarja, Deermacool sekä Helläpesu-shampoot ja hoitoaineet).

Kaikkien A ja O on säännöllinen turkin hoito ja säännölliset trimmaukset rotumääritelmän mukaan:
-    nypittävät rodut nypitään asianmukaisesti;
-    leikattavat rodut leikataan, myös pestään ja föönataan;
-    rodut, jonka turkki on päällyskarva + pohjavilla, harjataan, pestään ja föönataan (kaikki pystykorvat, jotkut paimenkoirat, spanielit yms).

© Natalia Wnuk, 2010

Suomeksi По-русски In English
Ajanvaraukset
puhelimitse
arkisin 10-18
040 5823 217
---

Design by Fingroom©2015